POLITYKA PRYWATNOŚCI WRAZ Z OBOWIĄZKIEM INFORMACYJNYM

Niniejszym informujemy Cię, że przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych (dalej: RODO) prosimy o zapoznanie się z poniższymi zagadnieniami.

I. Administrator danych osobowych
My, Novina S.A., pod adresem: Aleja Jana Pawła II nr 27, 00-867 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS KRS 0000383435, NIP: 9512304179, jesteśmy Administratorem Twoich danych osobowych.

II. Cele i podstawy przetwarzania
Państwa dane osobowe Novina S.A.mogą być przetwarzane w następujących celach:

  1. zawarcia i wykonania łączącej nas umowy (art. 6 ust. 1 b RODO – wykonanie umowy);
  2. kontaktu w sprawie łączącej nas umowy (art. 6 ust. 1 b RODO – wykonanie umowy), w tym dochodzenia roszczeń z umowy (art. 6 ust. 1 f RODO – nasz prawnie uzasadniony interes);
  3. obsługi Państwa zapytań i skarg kierowanych za pośrednictwem formularza kontaktowego (art. 6 ust. 1 c RODO – wykonanie ciążących na nas obowiązków prawnych);
  4. analiz i badań sposobu korzystania przez Państwa ze strony internetowej oraz z usług świadczonych przez Novina S.A. (art. 6 ust. 1 f RODO – nasz prawnie uzasadniony interes);
  5. marketingu bezpośredniego (na czas trwania umowy: art. 6 ust. 1 f RODO – nasz prawnie uzasadniony interes; po zakończeniu umowy: art. 6 ust. 1 a RODO – wyrażenie zgody).

III. Jakie dane zbieramy?

  1. Imię, nazwisko,PESEL, numer telefonu, numer dokumentu tożsamości (dane zawarte w umowie) i e-mail wskazany w formularzu kontaktowym oraz treść wiadomości;
  2. Informacje w dziennikach serwerów – nasze serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania, typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego, adres IP (adres IP – każdy komputer podłączony do Internetu ma przypisany niepowtarzalny numer, czyli adres IP).
  3. Pliki cookies (tzw. ciasteczka) – niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty (komputer, smartfon itp.).

Używamy ciasteczek, aby:

– ułatwić użytkownikom korzystanie z witryny – pliki cookies rozpoznają urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlają stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
– tworzyć anonimowe statystyki serwisu – dzięki temu lepiej poznajemy oczekiwania naszych użytkowników i rozwijamy serwis tak, aby ułatwić dotarcie do najczęściej poszukiwanych informacji (np. analizując zapytania z wyszukiwarek), prezentować treści multimedialne na stronach internetowych serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego,
– używamy cookies google-analytics.com, które służą do prowadzenia statystyk dla witrynyhttps://pozyczkihipoteczne.eu/ i https://pozyczkipodzastawnieruchomosci.eu/ Dokładny sposób działania i politykę prywatności Google Analytics można znaleźć pod adresem: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html,

Przeglądarki internetowe zwykle domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies na urządzeniu użytkownika. Jednak internauci mogą samodzielnie zarządzać ciasteczkami, np. zablokować je, wybierając w przeglądarce opcję odrzucania ciasteczek. Może to jednak spowodować, że niektóre funkcje serwisu nie będą działać poprawnie.

IV. Odbiorcy danych

Twoje dane osobowe możemy udostępniać następującym kategoriom podmiotów:

– podwykonawcom, czyli podmiotom, z których korzystamy przy ich przetwarzaniu:

firmie IT, która może mieć dostęp do danych strony www, firmom księgowym,prawnicze, informatyczne, agencje marketingowe,

– innym niezależnym odbiorcom:

Kancelariom notarialnym, oraz firmom doradczym i finansowym.

V. Przekazywanie danych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych

Nie przekazujemy Twoich danych poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

VI. Okres przechowywania danych

Twoje dane pozyskane za pośrednictwem strony internetowej, jak również przekazane nam dobrowolnie przy zawarciu umowy przetwarzamy do końca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeń z umowy lub do zakończenia okresu wymaganego przez aktualne przepisy prawa.

VII. Twoje prawa:

Przysługuje Ci:

  1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;
  3. prawo do usunięcia danych
  4. ograniczenia przetwarzania danych
  5. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych
  6. prawo do przenoszenia danych
  7. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego(Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych – adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).
  8. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych

W celu wykonania swoich praw skieruj żądanie pod adres email: Krzysztof.konopka@novinasa.pl, lub zadzwoń pod numer: 602 575 777.

VIII. Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych i profilowaniu

Podanie danych osobowych w zakresie wynikającym z przepisów prawa jest obowiązkowe, a skutkiem ich niepodania będzie brak możliwości nawiązania kontaktu. Podanie pozostałych danych osobowych jest dobrowolne, a skutkiem odmowy ich podania będzie brak możliwości realizacji poszczególnych celów wskazanych wyżej, w tym zawarcia umowy oraz pełnego korzystania z funkcjonalności strony internetowej.

Administrator danych nie przetwarza danych osobowych w sposób automatyczny, w tym również w formie profilowania.

Al. Jana Pawła II 27 , 00-867 Warszawa

e-mail: novinasa@novinasa.pl
tel.: 602 575 777

Krajowy Rejestr Sądowy KRS 0000383435
Kapitał zakładowy: 1.066.600,80 zł
NIP 951-230-41-79, REGON 142240369

2018 © Wszystkie Prawa Zastrzezone. Projekt i wykonanie: HEDEA